KAKO DA SAM OPEREM AUTO?

Za najbolje rezultate, preporučuje se pranje vozila jednom ili dva puta nedeljno kako bi se izbeglo prekomerno prljanje. Kako bi automobil oprali bez grebanja najbolje je uraditi metodom sa 2 kante, Ph neutralan šampon i mikrofiber rukavicu. Izbegavajte automatska pranja automobila, četke za ručno pranje automobila i sredstva za čišćenje sa visokim pH. Izbegavajte pranje na direktnoj sunčevoj svetlosti da biste minimzovali tragove i mrlje od vode. 

NA VAŠEM AUTU JE SKORO NANEŠENA KERAMIČKA ZAŠTITA?

Nakon nanošenja keramičke zaštite, trebalo bi da izbegavate kontakt sa vodom, hemikalijama ili krpom što je više moguće tokom prvih 7 dana. Nakon ovog perioda od 7 do 14 dana možete bez problema uraditi prvo pranje Vašeg automobil.

PROIZVODI ZA ODRŽAVANJE

Proizvodi i dodatna oprema za detailing isključivo kupujte u radnjama koje su specijalizovane za prodaju istih. Ako imate bilo kakvih pitanja ne ustručavajte se da nas kontaktirate.

Korak 1: Čišćenje felni i guma

Poprskajte felnu sredstvom za čišćenje i pustite da se proizvod upije u skladu sa uputstvima proizvođača (uvek ostavite da se felna prvo ohladi!). U međuvremenu, poprskajte gume sredstvom za sve namene (APC) ili sredstvo za čišćenje guma i očistite ih. U toku procesa četke i rukavicu ispirajte u kanti sa šamponom i vodom. Zatim očistite ceo obod felne, počevši od unutrašnjosti. Za ovo koristite bezbednu četku za rub, četku za detalje i/ili rukavicu za pranje.  Odmah nakon čišćenja, temeljno isperite felnu, gumu i potkrila. Za pranje felni, guma i podkrila koristite posebnu kantu u koju će te sipati šampon i vodu. Tu kantu i pribor nemojte koristiti i za pranje vozila (laka).

 

13

Korak 2: Pretpranje / "Snow foam"

Poprskajte ceo automobil pomoću mašine za pranje pod pritiskom da biste uklonili što je više moguće prljavštine. Zatim poprskajte automobil penom. Ostavite ovaj proizvod na 3-5 minuta, a zatim ga isperite sa vodom pod pritiskom. Ovaj proizvod delimično otpušta prašinu i prljavštinu sa laka i smanjuje mogućnost ogrebotina prilikom pranja.

 

7

Korak 3: Pranje

Koristite 2 kante. Jednu napunite vodom sa šamponom, a drugu čistom vodom za ispiranje. Ne koristite deterdžent za sudove! Uverite se da imate dovoljno pene u kanti za šampon, ako je potrebno prskajte direktno u kantu pomoću mašine pod pritiskom. Uzmite rukavicu za pranje i umočite je u vodu sa šamponom. Počnite sa krovom automobila i radite samo u ravnim linijama (bez krugova). Isperite rukavicu za pranje u čistoj vodi nakon nekon 2-3 panela. Nemojte previše pritiskati rukavicu za pranje, već pustite da sama obavi posao. Poslednje operite donje delove automobila i koristite drugu rukavicu za pranje ako je potrebno. Zatim temeljno isperite ceo automobil.

 

61cb+7mumBL

Korak 4: Sušenje

Koristite veliku mekanu krpu od mikrofibera da osušite automobil. Obrišite automobil bez pritiska, pustite da krpa upije vodu. Koristite drugu krpu od mikrofibera da osušite uvale. Ako imate kompresor za vazduh ili "duvač", možete ga koristiti za sušenje uglova, uvala, spojeva (ogledala, prednja maska itd.). Na krpu možete naneti "detailer" sprej kako bi dali dodatnu lubrikaciju pri sušenju.

 

IMG_6610 (Medium)

Korak 4: Finiš

Nanesite spreju za održavanje keramičkog premaza barem nakon svakog trećeg pranja, a ukoliko imate vosak na vozilu nanesite detailing sprej za vosak. Ovo je završni deo pranja kojim možete ukloniti sve mrlje i kapi vode, dajući automobilu dodatni sjaj. Ovo je takođe neophodan korak za održavanje premaza.

 

DSC_0090

Korak 5: Uživajte u čistom automobilu

Ovaj korak je obavezan kako bi ceo proces i postojanje automobil imali smisao. Nakon pranja uživajte u izgledu vašeg perfektno opranog i zaštićenog automobil. I naravno ne zaboravite da uživate u svakom kilometru vožnje jer kola su za to i napravljena!

 

F1.large